Яланах шыравра

Яланах  шыравра

«Хыпар» ха=ат: №7: 2013 =ул?  Автор.% Татьяна Петрова: чёваш ч.лхи в.рентекен.

Шкул коллектив. – пысёк =емье? Кашни кил – йыш т.рл.  шухёш – кёмёлпа: т.ллевпе пурёнать?П.л\ =урч.сем те =авён пекех? П.рисенче ачасем хёйсене читл.хри кайёк ев.р туя==.: теприсенче вара ир.кл. в.=евре тей.н – пултарулёхне йёлтах кётартма пултара==.: в.сем валли малалла аталанма майсем =ител.кл.: =.ннине п.лес туртём вёйлё? +.рп\ райёо.нчи Сёнав пос.лок.нчи п.т.м.шле п.л\ паракан вётам шкул шёпах =авнашкаллисен йышёнче? Т.ллев. унён анлё: ырё та пархатарлё - =амрёк ёрёва п.л\ т.нчи тёрёх хёюллён та =ир.пп.н утма пулёшасси: в.рен\рен пушаннё вёхёта усёллё та кёсёк ирттерме майсем туса парасси? Ачасем м.н п.ч.крен ырё – сывё пурнё= й.ркине хёнёхчёр: спортпа =ир.п туслашчёр: нес.лсен йёли – й.ркине тытса пыма в.ренчч.р тетп.р?   Ырё вит.м к\рекен лару – тёрура .=леме те: в.ренме те кёмёллё?   Шкул яланах инновацилл. программёсемпе  .=ленинчен : в.рентекенсем педагогикён =.н. технологий.сене алла илме ёнтёлнинчен: миллион тенк.л.х гранта тив.=нинчен ним.н т.л.нмелли те =ук? Шкулён  пурнё=.пе   .=.-х.л. пит. пуян? Тапса тёракан =ёлку=а аса илтерет вёл? В.рентекенсен 32 =ынран тёракан пултаруллё йыш.  яланах  шыравра: в.сенчен 57  проценч. - аслё категорилл.: вуннёш. -  РФ п.т.м.шле в.рент.в.н хисепл. .=чен. : ви==.ш. - Чёваш Республикин тава тив.=л. учител.? Юлашки =улсенче сакёр в.рентекен Ра==ей Президенч.н  грантне илме тив.=н.?    Пурлёх: ник.с.   шкулён чённипех те пуян?  Ик. хутлё корпусра паянхи кун ыйтнё пек й.ркелен. 25 кабинет? ,= вырён.сене     автоматизацилен.? В.ренекенсем  84 компьютерпа: 32 мультимеди проектор.пе :  итерактивлё хёмапа туллин усё кура==.? Электрон    учебниксем: справочниксем:  энциклопедисем яланах алё ай.нче?

Шкул директор.: Ра==ей Федераций.н тата Чёваш Республикин тава тив.=л.  учител. Галина Георгиевна Фадеева ертсе – й.ркелесе пынипе «В.рен\» наци тата ытти проектсене хутшёнса педколлектив  20 регионран килн. делегатсене йышённё: =.н. =ит.н\семпе паллаштарнё?  Шкулён теп.р паха ен. вёл -  т.рл. эксперимент вырён.сем у=ни?  Сёмахран: 2007 =улта Чёваш Республикин в.рент\ институч. шкулта ачасен в.рен\ пахалёхне т.р.слекен вырён  й.ркелен.чч. : 2008 =улта вара «2100 шкул» в.рен\ тытёмне  пурнё=ламалли проекта хутшёнч.?

Паллах: шкулшён чи хакли - ачасем?  Паянхи куна илес пулсан:  шкулта 368 в.ренекен п.л\ пухать?  Ачасен тавракурёмне аталантарас т.ллевпе шкулта т.рл. кружоксем: клубсем: секцисем .=ле==.?  Апла пулсан ку в.рен\ заведений. «Пир.н =.н.» шкул наци в.рен\ программине т.пе хурса .=лет?Унён п.р =ул – й.р. –  класс тулаш.нчи .=-х.ле анлё й.ркелесси: пултаруллё та талантлё ачасене палёртса в.семпе .=лесси?  Палёртни ёнё=лё пурнё=ланни пире чунтан савёнтарать? Нумайёш. предмет олимпиадисенче шкул чысне республика шай.нче  х\т.лет: конференцисенче ырё ята тив.=ет: спорт ёмёртёв.сенче =.н. кётартусемпе савёнтарать?